ERPV-Esquerra crida a la mobilització contra el traçat aeri d'alta tensió per la comarca



Les informacions que ens arriben a través del mitjans de comunicació respecte a les pretensions d'Iberdrola de fer un traçat d'alta tensió entre Benicull i el Brosquil són molt preocupants. La companyia elèctrica, que cada dos per tres està pujant-nos sense miraments el cost del rebut de la llum, pretén fer una línia alta tensió per a alimentar els estrafalaris projectes urbanístics dissenyats abans de que explotara la bombolla de l'especulació al voltant del món de la rajola. El projecte contempla un traçat aeri sostingut sobre grans torres de més de 60 metres d'alçada. Això comportarà una agressió i impacte brutal sobre el paisatge sense precedents en la nostra comarca.
Descartada l'opció que eixia a la llum en el terme de Corbera, (anirà soterrada a Benicull perquè així ho va exigir el municipi) travessava per davant de Llaurí i anava a parar a Cullera, Red Eléctrica de España ha comunicat al Consell la seua voluntat de que el traçat siga el que en 2009 anomenaren alternativa secundària i ara diuen solució Nord.
La línia que eixirà soterrada de la subestació de Benicull, s'instal·larà sobre grans torres pels termes de Polinyà de Xúquer, Riola, Sueca, Fortaleny i Cullera. També han comunicat al govern autònom que consideren que no cal exposar al públic el projecte.
Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV-Esquerra) de Sueca considera intolerable que en ple segle XXI segueixen agredint d'aquesta manera el paisatge i les persones que el conformem. No ens valen excuses de que és la solució més econòmica.
Entenem que si la línia és imprescindible també és obligatori que la soterren com es fa a qualsevol país que els seus habitats estimen el seu territori. Si a Benicull anirà baix terra, per què fer el mateix en la resta de pobles? Soterrar-la també comportarà més mà d'obra i no anem escassos de llocs de treball.
Des d'ERPV-Esquerra també entenem que no és problema independent en cadascun dels pobles de Polinyà de Xúquer, Riola, Sueca, Fortaleny i Cullera (o si per alguna d'aquelles tornaren a l'alternativa principal o Sud, que és de la Corbera tot i que la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient ha informat desfavorablement després d'una admirable oposició dels ajuntaments de Corbera, Llaurí i centenars d'al·legacions de veïns i propietaris de camps de conreu).
Tampoc ens val que si passa pel poble del costat als demés no ens afecta. La Ribera Baixa ha de fer un front comú per a aconseguir que eixa infraestructura es faça soterrada. Seria un greuge comparatiu que a un poble es fera així i no als altres.
ERPV-Esquerra de Sueca prepararà al·legacions per a posar-les a disposició de les persones i associacions que així ho desitgen, al mateix temps que animem a la resta de partits, sindicats i particulars a fer al mateix. En el terreny institucional considerem imprescindible que els ajuntaments facen un front comú per a que la companyia elèctrica que cada dia posa la mà més al fons de les nostres butxaques no plante ni una sola torre més en la Ribera Baixa. De la mobilització de tots depèn el futur del nostre paisatge i la qualitat de vida de tots.

http://www.riberabaixa.info/index.php/inici/3138-erpv-esquerra-crida-a-la-mobilitzacio-contra-el-tracat-aeri-dalta-tensio-per-la-comarca